Sådan vælger du det rigtige webhotel til din hjemmeside

Når man lancerer en hjemmeside, kommer man sjældent uden om at skulle finde et webhotel. Webhoteller er serverer med pladser til at have forskellige hjemmeside liggende, så de er online. De fleste vælger at købe en plads hos et webhotel, når deres hjemmeside skal online. Men hvordan vælger man det rigtige webhotel? Vi guider dig igennem valget at et webhotel, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.

Størrelse og plads

Når du vælger et webhotel, skal du først og fremmest finde ud af, hvor stor din hjemmeside er, og hvor meget plads, du har brug for. De fleste webhoteller udbydere forskellige størrelser, som du kan vælge i mellem afhængigt om, om du har en lille on-page hjemmeside eller en større back-end og database, der fylder meget.

Selve størrelsen på hjemmesiden kan have nemlig have meget at gøre med prisen for et webhotel. Derfor er det en god idé at holde forskellige priser og pladser på webhoteller op med hinanden, så man kan finde det billigste webhotel, hvis det er det, man leder efter. Hvis ikke man har en stor hjemmeside, skal man også tage prisen og abonnementet hos webhotellet med i overvejelsen.

Sikkerhed og backup

En anden vigtig ting at undersøge af sikkerhed og muligheden for backup. Mange webhoteller har forskellige tilgange til at tage backup af din hjemmeside, så den er sikret, selv hvis serveren skulle gå ned. Hvis ikke selv man tager en manuel backup af sin hjemmeside, når man ændrer noget i den, så er det vigtigt at undersøge om, og hvor ofte webhotellet tager backup af hjemmesiderne.

Omkring sikkerhed er der også et spørgsmål omkring forskellige webhotellers sikkerhed. Webhotellers servere kan ligge rundt omkring i verdenen. Og det er ikke alle steder, man har de samme privatlivspolitikker, som vi har i Danmark. Så hvis din hjemmeside er interaktiv med brugeren og gemmer dennes oplysninger, er det vigtigt, at du undersøger, hvordan dit webhotels privatlivspolitik er.